портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінінфраструктури попередньо погодило дві локації для будівництва аеропортів на півночі та півдні Донеччини

Опубліковано 05 жовтня 2021 року, 16:54

Міністерство інфраструктури попередньо погодило дві локації для будівництва двох аеропортів у Донецькій області. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 5 жовтня.

«Міністерством попередньо погоджено дві локації - це північ та південь області. Це Краматорський район - ми відходимо від існуючого аеропорту подвійного призначення, та Маріупольський район – але не з розташуванням безпосередньо у місті. Було передано тільки по Краматорському району шість локацій. Ми відпрацювали всі шість, щоб було з чого обирати», - сказав очільник області.

Враховувалась і необхідні довжина й ширина посадкової смуги, навантаженість, площа земельної ділянки, віддаленість від лінії розмежування тощо.

«Після визначення локацій, подальшого алгоритму дій, піде проєктування - це надскладний процес, джерела фінансування. Буду поступово інформувати. Але однозначно, що з мертвої точки воно зрушено», - зазначив очільник області.