портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінрегіон назвав Донеччину лідером у реалізації програми «Велике будівництво»

Опубліковано 24 грудня 2020 року, 16:31

Донецька область очолила перелік лідерів, які повністю реалізували програму «Велике будівництво», запланованих на 2020 рік. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

«Лідери, які повністю реалізували програму по проєктах, запланованих на 2020 рік,  – Донецька, Луганська, Житомирська, Київська, Полтавська, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька, Хмельницька області та місто Київ», -  зазначили у міністерстві.

Наразі в цілому по Україні на сто відсотків виконано план щодо 100 спортивних об’єктів, які мали бути завершені цього року у рамках «Великого будівництва». 

 «Загалом в Програму «Велике будівництво» включено стадіони, фізкультурно-спортивні комплекси, спортивні поля, інфраструктура для водних видів спорту. Для мешканців багатьох регіонів України ці спортивні об’єкти чи не єдина можливість якісно займатися спортом та проводити місцеві змагання на належному рівні», – відзначає міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

Нагадаємо, що Велике будівництво – це перший в Україні інфраструктурний проєкт такого великого масштабу, який реалізується не на папері, а реально втілюється в життя. Він ініційований Президентом та реалізується Мінрегіоном у співпраці з місцевою владою. В цьому році було підготовлено до реконструкції близько 600 об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів, приймальних відділень.

Заплановано, що до кінця 2020 року мають бути завершені щонайменше 100 шкіл, 100 садочків та 100 спортивних об’єктів по всій Україні. Дві третини плану вже виконані, на черзі – садочки. Станом на 23 грудня будівельна готовність по всім об’єктам Великого будівництва складає 98%.

Наступного року програма не зупиняється. ОДА вже подали до Мінрегіону свої пропозиції щодо проєктів, які можуть бути включеними до Великого будівництва. Акцент – на проєктах, що сприятимуть розвитку регіонів, туристичних об’єктах, соціальній інфраструктурі.