портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Місцева влада не має повноважень для скасування карантину "вихідного дня"

Опубліковано 16 листопада 2020 року, 16:05

Представники місцевої влади не мають повноважень для скасування карантину "вихідного дня".  Про це під час щоденного брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області розповів директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Він зазначив, що впровадження карантину "вихідного дня" викликало занепокоєння місцевого населення та дуже багато запитань.  

"Делегації ходили до представників місцевої влади з  вимогою призупинити або скасовувати деякі вимоги постанови №641 Кабінету міністрів та рішень обласної комісії ТЕБ та НС. Відразу хочу всіх попередити і нагадати, що керівники місцевої ланки не мають на це ніяких повноважень. Це постанова саме Кабінету міністрів  і всі громадяни повинні виконувати її вимоги", - сказав  Ігор Бойко.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України 11 листопада погодив рішення щодо запровадження карантину "вихідного дня",  який діятиме з 14 листопада до 30 листопада 2020 року, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають “помаранчевому” рівню епідеміологічної небезпеки.