портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міст співпраці: Івано-Франківщина поділилася досвідом з Донеччиною

Опубліковано 31 березня 2021 року, 15:28

Що спільного та відмінного у двох протилежних частинах України обговорили на заході «Онлайн-дні Івано-Франківщини на Донеччині».  Представники Івано-Франківської ОДА 30 березня представляли свої кращі практики  області донеччанам для обміну досвідом та напрацювання спільних ідей для розвитку країни.

На телемості презентували напрацювання щодо розвитку малого і середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування, інституцій громадянського суспільства, освіти, культури та ЗМІ.

За словами заступниці голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук, така співпраця між двома областями є надзвичайно корисною, адже допомагає об’єднувати і зшивати Україну.

«Завдяки спільним проєктам ми зможемо налагоджувати співпрацю у різних сферах соціально-економічного та культурного життя регіонів, - наголосила Світлана Онищук. – Переконана, що наш спільний досвід обопільної співпраці стане прикладом для областей».

Під час презентації для представників Донецької ОДА прикарпатці показали відеоролик про інвестиційну привабливість Прикарпаття, окреслили ключові питання розвитку малого та середнього підприємництва.

Онлайнова зустріч дозволила обговорити можливості для співпраці. У чиновників уже виникли ідеї щодо спільних розвиткових проєктів у двох регіонах. Наприклад, запропонували проекти  «Дзбан», «Глемпінги» та низку інших.

Захід відбувався в рамках проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці», що розробила ГО «ПІК» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Концептуальна основа якого - єдність регіонів. Ідею підтримали очільники Івано-Франківської та Донецької ОДА та міністр розвитку громад та  територій Олексій Чернишов.

Наступним етапом проєкту буде конференція між представниками організацій громадянського суспільства Івано-Франківщини та Донеччини в режимі телемосту.

Нагадаємо, що представники Донецької ОДА нещодавно уже ділилися досвідом з прикарпатцями.


ФОТО: Івано-Франківська ОДА