портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міст співпраці між Івано-Франківським та Донецьким бізнес-середовищем: про що домовилися

Опубліковано 04 червня 2021 року, 10:20

Онлайнова зустріч між представниками Торгово-промислових палат, представників ОДА та малого і середнього бізнесу Донецької та Івано-Франківської областей відбулася в рамках проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці»  3 червня.  

Учасники ставили за мету проаналізувати проблеми, що заважають більш тісній співпраці обох регіонів, а також продумати, як, зважаючи на всі обставини в країні, налагодити бізнес-зв’язки. 

Андрій Левкович, президент Івано-Франківської Торгово-промислової палати прокоментував: «Насправді для Івано-Франківська є дуже важливим цей проєкт, адже Донецьк є великою частиною нашої рідної України. Безумовно, ми вболіваємо за Донеччину, за тих людей, які там живуть, адже ми є великими українцями. Щодо наших проєктів, гадаю, вони будуть мати велике та плідне закінчення. І ми зможемо їх показати, як приклад, іншим Палатам, для того, щоб збільшувати географію добрих напрацювань».

«Дуже дякую усім учасникам зустрічі за активність, небайдужість та професійне справлення до своєї справи. Сьогоднішній захід є певною мірою знаковим, адже він вкотре підтвердив, що єднання сходу та заходу має відбуватися на найрізноманітніших аспектах, із налагодженням спільних та ефективних точок дотику. Я переконаний, що наша сьогоднішня зустріч – це початок великого шляху», -  сказав Максим Ануфрієв, президент Донецької торгово-промислової палати.

Інші учасники відзначили, що співпраця дає можливість створювати бізнес-проєкти, форуми, дискусійні платформи. Обмін досвідом у веденні підприємницької діяльності є важливими елементом в успішності справи. 

«Ми маємо як спільні інтереси, так і спільні проблеми. І саме об’єднавши наші зусилля ми могли би досягти набагато більшого. Власне, такі зустрічі й сприяють цьому. Ми багато для себе відкрили про Донецьку область, познайомилися з представниками різних середовищ, почули, які в них є інтереси, як вони планують свою подальшу роботу. А ми зрозуміли, в яких напрямках ми могли би далі розвиватися. Зокрема, ми бачимо спільні інтереси у сфері зеленого туризму. Наша область має великий потенціал перш за все тому, що може пропонувати послуги в цій сфері», -  зазначила Олександра Федорук, представник ІТ-середовища Прикарпаття.

З ідей, які можна реалізувати вже завтра, прозвучали такі як історичний туризм, міжрегіональні фестивалі,  молодіжні обміни. А також спільна робота над сувенірами з кераміки  і солі та виробами з сиру. 

До слова, проєкт «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці» розробила ГО «ПІК» завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Концептуальна основа проєкту - єдність регіонів.

«Для того, щоб побудувати міст співпраці, слід починати з комунікаційного. Усі зустрічі, які ми уже провели в рамках проекту були продуктивними тільки тому, що учасники змогли поділитися корисним досвідом. А це вже одна із можливостей для того, щоб залучити спільні ресурси в розвиток підприємництва чи створити корисні партнерські відносини», - сказала засновниця ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» Оксана Камінська.

Наступний захід у форматі уже робочої наради відбудеться в Києві. Представники ЗМІ, бізнесу, громадського середовища, освіти і культури та місцевого самоврядування працюватимуть з експертами для того, щоб усі цікаві ідеї з усіх заходів систематизувати в проєкти.