портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Митрополит Епіфаній вручив церковні нагороди мешканцям Донеччини

Опубліковано 14 травня 2019 року, 21:18 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час свого першого візиту до Маріуполя Митрополит Київський та всієї України Епіфаній відвідав Маріупольський порт, де благословив будівництво нового зернового терміналу, який планується ввести в експлуатацію уже у вересні, а також відвідав екіпажі малих броньованих катерів Азовської військово-морської бази «Лубни» та «Кременчук». Ці катери брали участь у прориві суден «Корець» і «Донбас» через блоковану росіянами Керченську протоку восени минулого року.

Перебуваючи у порту, митрополит Епіфаній нагородив директора порту Олександра Олійника медаллю Святого архістратига Михаїла, а начальників служб порту Олексія Ладного та Айну Чагір – почесними грамотами «За заслуги перед помісною Українською православною церквою та побожним народом».

Вручення нагород предстоятель Православної церкви України продовжив у єпархіальному управлінні Донецької єпархії. Медалі та грамоти від Епіфанія отримали маріупольські ветерани, волонтери, журналістка, чиновник і навіть військовий капелан-протестант. За словами самого митрополита, дрібні розбіжності у віросповіданні не мають значення, коли всі роблять спільну справу.

Крім того, в єпархіальному управлінні Епіфаній зустрівся із багатодітними та малозабезпеченими сім’ями та презентував їм подарунки.