портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міжнародна організація ACTED презентувала систему вуличного оповіщення міста Торецьк

Опубліковано 27 листопада 2020 року, 15:59

Систему вуличного оповіщення, яка входить до системи цивільного захисту міста Торецьк, презентували спеціалісти Агенції з технічного співробітництва та розвитку ACTED під час зустрічі з директором департаменту з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Донецької облдержадміністрації Ігорем Бойком у Краматорську.

Закупівля та монтаж обладнання було спільно профінансовано ACTED, Донецькою обласною державною адміністрацією та військово-цивільною адміністрацією Торецька. 

«На території Торецької ОТГ у 2020 році почали встановлювати систему централізованого оповіщення населення, на реалізацію першого етапу будівництва ACTED за фінансової підтримки Європейського Союзу та USAID/BHA провела закупку обладнання для системи оповіщення ВЦА Торецька на суму 500 тис. грн. ACTED активно співпрацює з місцевою владою над розробкою планів реагування при виникненні надзвичайних ситуаціях, евакуації, допомагає попередити та мінімізувати негативні наслідки від закриття шахт та інших промислових підприємств, сприяє розробці стратегії розвитку сфери цивільного захисту, фінансує дослідження стану шахтних вод, питної води, іонізуючого випромінювання. В рамках матеріальної підтримки було закуплено необхідні матеріали та обладнання для місцевої влади та підрозділів ДСНС на загальну суму 1,5 млн грн», - розповів менеджер Консорціуму Зменшення Ризиків, створеного ACTED для роботи над посиленням спроможності місцевих органів влади та громад щодо управління ризиками стихійних лих, Бенуа Герфо.

Ігор Бойко подякував партнерам за допомогу у розбудові комплексної системи цивільного захисту і висловив сподівання на продовження співпраці між обласною владою та організацією ACTED.

«Встановлення восьми потужних вуличних передавачів та понад 70 компактних систем сповіщення, які будуть розміщені у освітніх закладах та закладах соціальної сфери, значно розширить можливості сповіщення населення міста про стихійні лиха та загрозу обстрілів. Це великий знаковий проєкт. Ми знаємо, що ACTED проводить активну роботу у малих населених пунктах, але хотілося би, щоб у наступному допомога надавалась і великим містам, таким як Мар’їнка», - наголосив Ігор Бойко.

За словами Бенуа Гефро, наразі організація розробляє стратегію підсилення спроможності цивільного захисту Ясинуватского району, майбутній проєкт буде реалізовано протягом 2021 року.

Нагадаємо, що ACTED є міжнародною неурядовою організацією, яка була заснована у Франції у 1993 році. Організація реалізує більш 500 проектів по всьому світу і таким чином надає допомогу 11 мільйонам людей у 37 країнах. Зменшення природніх та антропогенних ризиків на Сході України є пріоритетним напрямом роботи. Для реалізації цього під керівництвом ACTED було створено Консорціум Зменшення Ризиків (3P Консорціум), який працює над посиленням спроможності місцевих органів влади та громад щодо управління ризиками стихійних лих.