портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міжнародні організації мають наміри продовжити працювати на КПВВ після відновлення їх повноцінної роботи

Опубліковано 02 вересня 2020 року, 15:40

Міжнародні організації планують продовжити надання послуг мешканцям Донецької області на контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду поблизу лінії розмежування після відновлення їх повноцінної роботи. Про це під час зустрічі з керівництвом Донецької облдержадміністрації повідомила директорка Благодійної організації «Благодійний фонд «Прем’єр Уржанс Інтернасьональ» в Україні Флаві Папон.

«Ми плануємо передати відповідальність за надання послуг, які ми забезпечуємо зараз, тим структурам, які займатимуться роботою КПВВ у Донецькій області в майбутньому. Ми надаватимемо підтримку до тих пір, допоки ці структури не візьмуть КПВВ у своє відання. Після відновлення роботи КПВВ знову з’являться потреби у наданні санітарних, соціальних, медичних та юридичних послуг. Ми маємо бажання та фінансові ресурси для реалізації нових проєктів, тому спільна робота буде продовжуватись», - наголосила Флаві Папон.

Перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз подякував представникам організації за співпрацю та підкреслив їх важливу роль у ефективному функціонуванні КПВВ. Також він розповів про інші проєкти, покликані зробити перетин лінії розмежування більш комфортним.

«Урядом України ініційована програма зі створення сервісних центрів на КПВВ області. Ці будівлі будуть об’єднувати широкий спектр установ та організацій, які зможуть у повному обсязі задовольнити потреби мешканців тимчасово окупованих територій. Також буде створено державне підприємство, яке буде опікуватись КПВВ. Фінансувати будівництво сервісних центрів буде уряд Канади», - наголосив Ігор Мороз.

Директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Оксана Головко зазначила, що нововведення у роботі КПВВ жодним чином не вплинуть на роботу міжнародних партнерів і покликані зробити її більш комфортною. 

За результатами зустрічі було прийняте рішення щодо розробки плану спільних дій, в першу чергу, щодо якісного забезпечення санітарних потреб громадян України, які перетинають лінію розмежування.