портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міжрегіональне управління Нацагентства України з питань держслужби у Донецькій та Луганській областях провело День відкритих дверей

Опубліковано 20 травня 2021 року, 15:46

День відкритих дверей державної служби провело Міжрегіональне управління  Національного агентства України з питань державної служби у Донецькій та Луганській областях 19 травня.

Мета проведення заходу: залучення молоді України з активною життєвою позицією до роботи на державній службі.

Такий захід став уже доброю традицією для Управління. Щороку він слугує хорошою інформаційною платформою як для представників органів влади та державних органів, так і для державних службовців, студентів та усіх бажаючих спробувати свої сили у публічному секторі.

У заході взяли участь студенти та викладачі закладів вищої освіти Донецької та Луганської областей.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися начальник Управління Наталія Щербіна та заступник начальника Людмила Долгополова.

Про свою історію успіху на державній службі, про її переваги та можливості  розповів Михайло Снопенко, заступник начальника Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації.  Він підтвердив, що держава має конкурентну перевагу серед інших роботодавців на ринку праці.

Під час виступу першого проректора Маріупольського державного університету, професора Олени Булатової учасники дізналися про багаторічний досвід єдиного класичного університету Донеччини та його роль у підготовці державних службовців на освітніх програмах першого, другого та третього рівнів вищої освіти, а також про важливість та доступні можливості підвищення кваліфікації для державних службовців у МДУ.

У рамках заходу було висвітлено і питання  служби в органах місцевого самоврядування. Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв розповів про досягнення та виклики, які ставить сьогодення перед місцевим самоврядуванням. Крім того, він звернув увагу, що Новопсковська селищна громада Луганської області - це перша об’єднана територіальна громада, яку було утворено в Україні, і запросив активну молодь долучатись до розбудови країни в регіонах.

Доцент Маріупольського державного університету Вячеслав Кудлай надав учасникам інформацію про значення організаційної культури та етики на державній службі, про можливості електронних каналів комунікації для реалізації професійної культури службовців.

Також студенти дізналися про можливість та особливості стажування в державних органах. А своїм досвідом стажиста в одному з департаментів Донецької ОДА поділився аспірант Донбаської державної машинобудівної академії, член Молодіжної ради при виконавчому комітеті Краматорської міської ради, учасник спільного проекту громадської організації «Молодь Сходу України» та Донецької ОДА  «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону» Ігор Дзержинський.

 Крім того, учасників заходу познайомили з інформацією, за якими категоріями поділяються посади державної служби,  які загальні вимоги до вступу на державну службу, як підготуватися до конкурсу, які етапи проведення конкурсу на кожну з категорій посад.