портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Міжвідомча комісія з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права продовжує документування військових злочинів

Опубліковано 07 травня 2024 року, 18:05

Під головуванням Голови Комісії – Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Ірини Верещук відбулось засідання Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні. Участь у засіданні взяли представники Міноборони, ДСНС, інших органів влади, а також представники міжнародних гуманітарних організацій, експерти та науковці. Донеччину представив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Серед іншого, члени комісії розглянули результати роботи робочої групи з питань документування воєнних злочинів, а також робочої групи з питань захисту цивільного населення та допомоги потерпілим від збройного конфлікту.

Заступник очільника області подякував Ірині Верещук за постійну увагу до потреб та проблем Донеччини. Він також підкреслив, що захист прав мешканців регіонів, які постраждали від війни, є надзвичайно важливим в умовах відкритої російської агресії, яка триває вже понад два роки.

Протягом засідання Комісії були також розглянуті важливі кадрові та адміністративні питання діяльності комісії, а також відбулось підписання меморандуму взаємодії між Міжвідомчою комісією з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні та британською Комісією з питань МГП.