портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільні рейдові групи перевірили 3818 суб’єктів господарювання на Донеччині щодо дотримання протиепідемічних заходів

Опубліковано 17 листопада 2021 року, 17:10

Порушення протиепідемічних вимог встановлено під час 742 проведених заходів щодо стримування COVID-19 у Донецькій області. Про це перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області Володимир Кирилюк повідомив під час брифінгу у Краматорську сьогодні, 17 листопада.

«За  місяць  знаходження  Донеччини у «червоній зоні» Головним управлінням та його фахівцями у містах і  районах було здійснено 5678 моніторингових заходів та заходів державного нагляду щодо дотримання протиепідемічних вимог в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, закладах громадського харчування, продовольчої та непродовольчої торгівлі на агропродовольчих ринках та в інших об’єктах. Порушення протиепідемічних вимог встановлено під час 742 проведених заходів.  Було складено 133 протоколи про адміністративне порушення, винесено 668 приписів, які наразі знаходяться на контролі з виконання», -  сказав Володимир Кирилюк. 

Спільно з Головним управлінням Національної поліції у Донецькій області затверджено план заходів з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19. Мобільними групами у складі працівників поліції,  Держпродспоживслужби та органів місцевої влади проводяться перевірки дотримання протиепідемічних карантинних заходів у торгових центрах, на ринках, у спортивних закладах та інших місцях масового скупчення людей. Такими групами проведено моніторингові заходи у 3818 об’єктах.  Порушення протиепідемічних заходів виявлені у 464 об’єктах.  

За порушення карантинних правил за ініціативою та супроводу представників Держпродспоживслужби  поліцією складено 125 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Якщо розглянути за кількістю порушень,  то питому вагу серед виявлених порушень складають заклади продовольчої торгівлі – це 51%,  заклади непродовольчої торгівлі – 23%, ринки – 10%», - зазначив перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області.