портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості наближає послуги до мешканців віддалених громад

Опубліковано 26 грудня 2023 року, 15:57 , Донецький обласний центр зайнятості

Мобільний центр зайнятості розпочав свою роботу недавно, але вже користується попитом у мешканців регіону. Завдяки йому фахівці служби можуть дістатися до віддалених населених пунктів та безпосередньо на місці надати людям кваліфіковану допомогу та підтримку. 

Так, 26 грудня спеціалісти Краматорського міського центру зайнятості відвідали смт Шабельківка. До заходу долучились понад 150 мешканців населеного пункту.

Учасників ознайомили з ресурсом «Єдиний портал вакансій», розповіли про зручність використання електронного кабінету пошукача роботи. Також спеціалісти поінформували учасників про умови отримання ваучера на навчання та розповіли про можливість здобуття профосвіти в центрах ПТО ДСЗ. Велику зацікавленість у відвідувачів викликала інформація щодо можливості започаткування власної справи. 

Місцевих підприємців, які відвідали захід, було поінформовано про програми фінансової підтримки бізнесу. Також фахівці поспілкувалися зі старостою округу Анастасією Кучеренко та обговорили перспективи взаємодії щодо організації суспільно корисних робіт у наступному році.

Ключовим завданням виїзного заходу був пошук можливостей для професійної реалізації кожного мешканця громади. За результатами роботи мобільного центру зайнятості у смт Шабельківка 10 пошукачів отримали направлення на працевлаштування, більше 30 громадян зацікавились пропозицією проходження профнавчання та навчання за ваучером, ще 15 людей стануть учасниками «Армії відновлення».