портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості: наближаючи послуги до людей

Опубліковано 29 липня 2024 року, 16:14 , Донецький обласний центр зайнятості

Виїзні заходи служби зайнятості забезпечують доступність послуг для всіх верств населення, незалежно від місця проживання.

29 липня мобільний центр зайнятості працював для мешканців селища Світле Добропільської міської територіальної громади.

Фахівці Добропільського міського центру зайнятості провели індивідуальні консультації з місцевими жителями, внутрішньо переміщеними особами та підприємцями, надавши їм вичерпну інформацію про актуальні вакансії, можливості професійного навчання, грантові програми та інші послуги.

Для багатьох жителів села Світле, віддаленого від центру громади, така можливість була вкрай важливою. Вони мали змогу отримати кваліфіковану допомогу у пошуку роботи, дізнатися про нові професії та можливості для розвитку власного бізнесу. Особливий інтерес викликали питання щодо електронних сервісів служби зайнятості. Фахівці детально пояснили, як ними скористатися для зручного пошуку роботи та отримання інших послуг.

Переселенцям презентували чат-бот у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО». Цей ресурс надає вичерпну інформацію про різні види підтримки для ВПО, включаючи пошук роботи, соціальні виплати, медичне обслуговування, освіту тощо.

Підприємці мали змогу ознайомитися з актуальними програмами підтримки бізнесу. Зокрема, їх цікавили компенсаційні програми за працевлаштування окремих категорій бнзробітних, грантова програма для створення та розвитку бізнесу «Власна справа», а також програми підтримки сільського господарства від Mercy Corps.

Робота з наближення послуг служби зайнятості до громадян триває і надалі.