портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний центр зайнятості розширює доступ до послуг для жителів Донеччини

Опубліковано 03 липня 2024 року, 15:18 , Донецький обласний центр зайнятості

2 липня у рамках робочого візиту до Донецької області Перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко ознайомилась з роботою «Мобільного центру зайнятості». 

Мобільний офіс дає можливість швидко реагувати та наближати послуги служби зайнятості до жителів відділених громад області.

Під час зустрічі фахівці допомогли селянам у підборі роботи, проінформували про можливість здобуття нових професій, започаткування власної справи. 

Пошукачам пропонували взяти участь у суспільно корисних роботах з відновлення зруйнованої інфраструктури та підтримки життєдіяльності громади. Це облаштування захисних споруд, участь у розборах завалів та відновленні пошкодженого майна населення, робота у пунктах незламності, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги. 

Переселенцям презентували нову онлайн-розробку Донецької обласної служби зайнятості — чат-бот у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО». За допомогою цього сервісу можна знайти тимчасове житло, дізнатися про вакансії, навчання та грантові програми, отримати інформацію про медичне обслуговування та пенсійне забезпечення, контакти організацій, які надають підтримку ВПО, та багато іншого.

Роботодавцям надали консультації і роз’яснення щодо реалізації компенсаційних програм, зокрема за працевлаштування безробітних та облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

Робота мобільного центру триватиме і надалі, щоб максимально наблизити послуги та поінформувати про можливості служби зайнятості якомога більше мешканців регіону.