портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мобільний табір для підтримки дітей та батьків з Донеччини діє у Берегівському районі на Закарпатті

Опубліковано 04 серпня 2022 року, 09:30 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

02 серпня в селищі Великобийгань Берегівського району Закарпатської області продовжив свою діяльність мобільний (виїзний) табір «Мобі – кемп «Арт - квест» комунального підприємства «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини» для підтримки дітей та батьків, які вимушено перемістилися із Донецької області. Цього дня в ньому взяли участь 35 осіб, повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Діти та батьки взяли участь у різноманітних майстернях, які підготував колектив мобільного табору, де вони власноруч змайстрували обереги своїми руками. Діти також долучились до створення подарунку військовим, які боронять нашу Батьківщину від ворожого нападу, - «Рушник єднання», який прикрашали візерунками своїх мрій про мир та злагоду. Готовий рушник приєднався до загальної «Рушникової доріжки».

Головною метою роботи психологічної студії «Перемога над собою» було навчити дітей та батьків перетворювати негативні емоції в позитивні шляхом інтерактивних ігрових вправ. Також психологом закладу в розважально-гральній формі була проведена відповідна корекційна робота, спрямована на подолання негативного впливу та травм, отриманих дітьми та їх батьками внаслідок війни.

Діти та батьки брали активну участь у веселих музично – танцювальних етюдах та музично-танцювальних руханках. Цей день приніс їм нові враження, яскраві емоції та гарний настрій.

Сьогодні, 04 серпня, мобільний табір рушає у місто Свалява.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації