портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини активно долучилась до відзначення Дня українського добровольця

Опубліковано 16 березня 2023 року, 08:48 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Українські добровольці стали гордістю українського народу, ставши на захист держави. Молодь Донеччини дякує нашим захисникам за стійкість та мужність!

До відзначення Дня українського добровольця активно долучилась студентська молодь Донеччини. Зокрема, у Донецькому державному університеті внутрішніх справ курсанти взяли участь у культурно-мистецькому заході «Шлях до волі» у Музеї мистецтв Кіровоградської обласної ради. Для них провели зустрічі з добровольцями, військовослужбовцями ЗСУ: Олександром Касяновим - у Кропивницькому, Дмитром  Діхтярем – у Кривому Розі. Представники аеророзвідки Збройних сил України продемонстрували здобувачам вищої освіти зразки сучасних безпілотних літальних апаратів, розповіли про особливості навчання та служби операторів БПЛА. Військовослужбовці ЗСУ показали зразки сучасної стрілецької зброї та спеціальні технічні засоби, які є в їхньому розпорядженні. Розповіли про їх характеристики, особливості експлуатації та досвід користування. Курсанти відвідали також урок мужності в Івано-Франківському міському Центрі патріотичного виховання учнівської молоді  ім. С. Бандери.

Із нагоди відзначення Дня добровольця у деокупованій Святогірській громаді за участі начальника міської військової адміністрації, добровольців та представників громадської організації «Коло.Медіа» молодь поспілкувалась з добровольцями, були проведені онлайн-уроки звитяги та патріотичні години «Україна понад усе», «Українські добровольці – захисники Вітчизни», «Доброволець – хто він?», «Вони пройшли крізь вогонь і зброю». Також молодь переглянула та обговорила документальні відеоролики про діяльність добровольчих формувань «Запорозька Січ. Витоки», «Військове мистецтво запорозьких козаків», «День в історії. Бій під Крутами». Відбувся 3D-тур історико-культурним комплексом «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця».

Молодь та діти Лиманської територіальної громади зустрілись онлайн з вчителем громади, який зараз боронить Батьківщину. Молодь Шахівської громади привітала добровольців із їх святом у Шахівській міській військовій адміністрації. Відвідувачі молодіжного центру «Веселка» та інші мешканці Удачненської територіальної громади записали музичні відеопривітання для добровольців.

Молодь Донеччини пишається всіма, хто здобуває перемогу для нашої держави!

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації