портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини створювала обереги для Захисників та Захисниць України

Опубліковано 30 вересня 2024 року, 14:31 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

У переддень Дня Захисників і Захисниць України Донецький обласний дитячо-молодіжний центр організував майстер-класи "Козацький оберіг".

Понад сто учасників з різних громад Донеччини мали змогу зануритися в атмосферу українських традицій і спробувати свої сили у створенні символічних оберегів. 

За допомогою техніки пап’є-маше учасники створювали унікальні та автентичні вироби, які несуть у собі глибинний символізм.

Майстер-класи стали не лише творчою майстернею, але й уроком історії, адже учасники дізналися про значення козацьких оберегів у житті наших предків. 

1 жовтня створені з любов’ю та повагою козацькі обереги передадуть захисникам у військових шпиталях. Ця зустріч стане символом єднання та вдячності. 

Кожен оберіг несе в собі частинку душі майстра і передає воїнам тепло і підтримку від усіх учасників заходу. Це не просто речі, а справжні талісмани, що нагадуватимуть про незламний дух українців.