портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини відвідала Львів

Опубліковано 20 лютого 2019 року, 10:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

Платформа ініціатив Теплиця в рамках реалізації Проекту з розвитку участі молоді в прийнятті рішень у партнерстві з UNICEF Ukraine та за підтримки департаменту сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації організувала навчальну поїздку в місто Львів - Молодіжну столицю України 2018.Програма участі молоді в прийнятті рішень зібрала 25 активних молодих людей із Словянська, Маріуполя, Мирнограда, Краматорська, Олексієво-Дружківки, Покровська, Костянтинівки, Селідового, Бахмута та Званівської ОТГ. 

Протягом 5 днів з 11 по 17 лютого молодь Донеччини вивчала досвід налагодження зв’язків молоді з владою для реалізації їх ініціатив.

Почали свою подорож із знайомства з діяльністю БУРа (Будуємо Україну разом), який з 2014 року подорожує всією країною й облаштовує громадські простори силами молодих волонтерів. 

Львівська освітня фундація презентувала молоді можливості соціального напрямку, шляхом грантування, підтримки сімей воїнів АТО та розформування інтернатної системи в будинки сімейного типу.

Стала в нагоді й інноваційна практика з вивчення досвіду залучення молоді до процесів прийняття рішень. В.о. начальника управління персоналом Яремчук Богдана презентувала програму «Перший крок». В рамках цієї програми молодь має пройти стажування в міській раді, отримати рекомендації та сертифікат, а в подальшому мати можливість стати потенційним працівником ради. 

Начальник управління персоналом Богдана Яремчук розповіла про інструменти залучення мешканців, зокрема і молоді, до прийняття рішень: петиції, «Громадській бюджет, участь міста».
Програма поїздки була налаштована таким чином, аби по приїзді в свої міста, молодь вмотивувалась налагоджувати дієву комунікацію з органами місцевого самоврядування, ініціювати створення молодіжних дорадчих органів і ставати їх активними членами. 

Проект з розвитку участі молоді в прийнятті рішень реалізовується ГО Платформа Ініціатив "Теплиця" у партнерстві з UNICEF Ukraine в рамках програми «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні», за фінансової підтримки Європейського Союзу.