портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини відзначила День вишиванки

Опубліковано 20 травня 2022 року, 12:39 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Зустріч з молодіжними працівниками та молоддю Донеччини провели до Дня вишиванки   Донецький обласний дитячо-молодіжний центр  за підтримки управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.  

19 травня учасники заходу подивилися документальну стрічку з колекції Docudays UA «Мова», яка розповідала про шлях української мови в країні, поговорили про українське культурне надбання та разом читали вірші українських авторів.

Під час проходження тесту дізналися цікаві факти про вишиванку. Зустріч пройшла в дружній атмосфері. Учасники дійшли висновку, що вишиванка та мова -  це таке сакральне сплетення, яке захищає українців, особливо в часи військового стану.

Модераторкою заходу виступила  Наталя Жебрик, тренерка з прав людини, модераторка кіноклубу Docudays UA "Потенціал", регіональна координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA у Дніпропетровській області.

Захід пройшов при підтримці Громадської Палати України та кіноклубу медіапросвіти з прав людини "Потенціал".