портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини вшанувала пам’ять Героїв-захисників

Опубліковано 29 серпня 2023 року, 20:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

29 серпня 2023 року молодь Донеччини вшанувала пам’ять захисників, які віддали життя за Україну під час сучасної російсько-української війни.

Звісно, це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про загиблих воїнів. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

Молодь Покровської громади взяла участь у мітингу-реквіємі на Алеї героїв, що на центральному кладовищі міста. Присутні вшанували пам’ять усіх Героїв, хто віддав своє життя за незалежну та вільну Україну, хвилиною мовчання, встановленням лампадок та покладанням квітів до могил загиблих.

Також сьогодні у Покровську відбулось відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні, ініціатором встановлення якого виступила ініціативна молодь громади. Ідею підтримали керівники Покровської міської військової адміністрації, які допомогли всього за 2 місяці втілити проєкт у життя.

Молодь Лиманської міської громади взяла участь у покладанні квітів до пам’ятних знаків визволителям населених пунктів Лиманщини та до пам’ятного знаку Юрію Власенку - українському воїну-визволителю міста Лиман, який загинув у боях з російськими окупантами.

За участю молоді Святогірської громади відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку, встановленого на місці загибелі бійців 81-ї окремої аеромобільної бригади у с. Долина.

Молодіжні працівники Хлібодарівської громади, які зараз мешкають у Полтавській області, провели акцію #НезалежніНазавжди. Меморіальний захід розпочався з майстер-класу із виготовлення соняшників - символу цієї дати, а потім діти дарували свої мистецькі витвори місцевим жителям, нагадуючи про спільний обов’язок вшанування подвигу Героїв, які віддали і віддають своє життя за Україну. Цього ж дня артист Вільненського сільського будинку культури Григорій Андрейченко презентував пісню «Мчать козаки».

Молодь Торецької громади долучилася до патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Тореччани бігли за захисників України з Торецької міської громади, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Серед Героїв, пам’ять про яких зберігають земляки, - Андрій Торопов, Андрій Коломбет, Генадій Парасочка, Віктор Грецький, Андрій Солодов, Віталій Кошель, Анатолій Панасенко, Павло Рязанов, Андрій Моргунов.

До такої ж акції, присвяченої Героям, долучилася молодь Волоноваської громади, для якої забіг відбувся у форматі онлайн. Усі учасники мали змогу зареєструватись для участі у забігу, обравши ім’я Героя та дистанцію – 2, 5 або 10 км. Кожен мав особисту мотивацію для участі в забігу.