портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини взяла участь в онлайн-тренінгу з розвитку навичок громадської активності

Опубліковано 10 травня 2024 року, 19:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Відбувся онлайн-тренінг, спрямований на залучення молоді до активної участі в суспільному житті за темою - "Участь молоді". Учасники та учасниці тренінгу мали нагоду детально розглянути та обговорити значення терміну "участь", визначити перешкоди та сприятливі чинники для активної участі, а також поділитися власним досвідом участі на різних рівнях — від родини до країни. 

Особливу увагу приділено методології, що міститься в Переглянутій Європейській Хартії про участь молодих людей у місцевому та регіональному житті "Скажи своє слово". Ця хартія — не просто документ, а інструмент, який сприяє обговоренню та впровадженню практичних засобів залучення молоді до управління суспільством.  

Учасники тренінгу розглянули, як саме молодь може впливати на процеси ухвалення рішень, ідентифікували бар'єри, які ускладнюють участь під час війни, а також обговорили різноманітні форми та рівні участі, що існують в сучасному суспільстві. 

Такий тренінг — це важливий крок у напрямку створення умов для активної участі молоді в формуванні суспільства. Він допомагає розірвати стереотипи та перешкоди, які часто стримують молодь від участі у справах, що стосуються їхнього майбутнього та долі країни. 

Онлайн-тренінг проходить в межах річної програми для молоді Донеччини "Своя освіта", який заснований на основі проміжних результатів обласного опитування молоді та молодіжних працівників Донецької області, який проводився Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за участі Управління сім’ї, молоді та масових заходів НПВ