портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь Донеччини зустрілася із учасниками Революції Гідності та вшанувала пам’ять Герої Небесної Сотні

Опубліковано 21 лютого 2023 року, 10:52 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

20 лютого 2023 року управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації  було організовано вечір пам’яті Героїв Небесної Сотні. Учасниками заходу стали понад 100 молодих людей із територіальних громад Донецької області, що зараз знаходяться в області, в інших регіонах України та за кордоном.

Захід розпочався хвилиною мовчання за загиблими Героями та за всіма, хто віддав своє життя за Україну. Серед Героїв Небесної Сотні шість мешканців Донеччини:  Іван Пантелєєв, Сергій Бондарев, Володимир Наумов, Дмитро Чернявський, Володимир  Рибак та Степан Чубенко.

Яна ВЛАСОВА, спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області, ознайомила молодь із подіями Революції Гідності та подіями Євромайдану у Донецьку. Учасники подивились відеоролик, підготовлений архівом у 2022 році, про Донецький Євромайдан, його боротьбу за свободу та протистояння українського Донецька відкритій агресії рф, яка вилилася в багаторічну війну і окупацію частини Донецької області.

Далі учасники мали змогу поспілкуватися з Миколою БОНДАРЕМ, військовим Збройних Сил України, головою громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Коло.медіа», сотником Євромайдану та Юрієм АКСЕНИНИМ, сином Героя Небесної Сотні, головою громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні». Микола та Юрій підключилися з Майдану Незалежності у Києві, де брали участь у державних урочистостях. Вони провели для учасників заходу віртуальну екскурсію, розповівши про подій 2014 року на Майдані, безпосередніми учасниками яких вони були.

Молодь мала можливість поставити питання учасникам Революції Гідності, висловити свої думки та емоції.

Нині ми розуміємо, що Герої Небесної Сотні прийняли перший бій у війні, яка триває донині. Подвиг Небесної Сотні став цементувальним елементом для єднання нашого народу. Цей подвиг слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

У тому першому бою Герої Небесної Сотні перемогли, бо не дозволили знищити Україну. І то була перша перемога у цій війні. За нею були інші. А попереду – остаточна перемога, після якої Україна посяде врешті-решт гідне місце серед вільних демократичних країн. Це мета, заради якої в листопаді 2013 року українці вийшли на Євромайдан.