портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодь та молодіжні працівники Донецької області долучилися до онлайн-лекції з прав людини

Опубліковано 11 грудня 2023 року, 11:02 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Чим права громадянина відрізняються від прав людини, чи губить людина свої права через невиконання обов’язків, хто відповідальний за їх дотримання і роль молоді і молодіжних працівників у збереженні демократичних цінностей під час війни, - про все це говорили під час зустрічі з учасниками і учасницями на заході спільно з досвідченим адвокатом та правозахисником.

Роль молодіжної роботи у збереженні і захисті прав людини відіграє дуже важливу роль: сприяти спільному розумінню і дотриманню прав людини, інформувати про наявні освітні можливості для молоді з теми прав людини та перенаправляти молодь у разі порушення їх прав до відповідних органів. Відповідні напрямки роботи молодіжних організацій не тільки сприяють утвердженню української громадянської відповідальності серед молоді, а й підтверджують рівний доступ до права та демократичних цінностей у громадах.

Захід проводився Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів, НПВ Донецької ОДА.