портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжна інфраструктура Донеччини зазнала значних руйнувань

Опубліковано 01 листопада 2023 року, 18:40

Станом на лютий 2022 року на території області налічувалося 128 молодіжних просторів, 2 молодіжних центри та 10 наметових таборів для відпочинку молоді. 

Про це повідомили головні спеціалістки відділу молодіжної політики та масових заходів національно-патріотичного виховання управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Карина Шевченко та Олена Білозор під час брифінгу. 

До повномасштабного вторгнення Донеччина була лідером з їх кількості в Україні. Тільки у Мар’їнці їх нараховувалося 8. Наразі всі вони пошкоджені, а 1 центр зруйнований повністю. 

Станом на сьогодні в Донецькій області знищено 8 молодіжних просторів та 1 молодіжний центр. Пошкоджено 16 молодіжних просторів та 1 молодіжний центр. На тимчасово окупованих територіях залишаються 32 молодіжних простори. Найбільше руйнувань зазнали молодіжні центри у населених пунтах, які розташовані на лінії зіткнення – у Бахмутському та Великоновосілківському районі, Бахмуті, Торецьку, Вугледарі, Волновасі, Мар’їнці та Авдіївці. Крім того, російські окупаційні війська повністю зруйнували молодіжний центр у Новогродівці. 

Існують певні законодавчі вимоги, які регламентують створення такої кількості молодіжних центрів для міського та сільського населення. У сільській місцевості за кількістю населення до 5000 мешканців має бути створений 1 молодіжний центр. Якщо це місто, то 1 молодіжний центр повинен функціонувати для населення кількістю 15 000 мешканців, тому що в містах наявні спортивні та культурні заклади, які доповнюють діяльність центрів.