портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Кам`янеці-Подільському відбулась молодіжна зустріч «Об’єднані Мирополісом - United by Myropolis»

Опубліковано 27 червня 2022 року, 13:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Близько 50 молодих людей із числа місцевої молоді та молоді люди зі східних областей України, що тимчасово проживають у Кам’янець-Подільській громаді, як онлайн, так і офлайн, шукали шляхи вирішення проблем, які стоять перед дівчатами та хлопцями зараз. Учасниками заходу стали представниці та представники молодіжних рад, молодіжних громадських організацій, волонтерських рухів, студентська молодь, в тому числі студенти університетів-переселенців з Донецької та Луганської областей.

За даними Міністерства молоді та спорту України, до повномасштабного вторгнення РФ в Україні проживало 10 млн 263 тисячі молодих людей. Після 24 лютого 2.5 млн з них стали ВПО та ще близько 2 млн виїхало за межі країни.

Зараз ці молоді люди стикаються з тим, щоб адаптуватися у приймаючих громадах, потребують психологічної, юридичної підтримки, часто ці молоді люди відчувають самотність, а їхні сім’ї можуть бути розділені. Крім того, гостро стоїть питання безпеки.

Під час заходу Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України,  розказала про молодіжний компонент в Національному плані відбудови України. Ми радіємо, що план пропонованих заходів сприяє активній участі молодих людей у суспільному житті для відновлення країни.

Юлія Костюніна, заступниця голови Донецької облдержадміністрації, наголосила, що допомогти молоді розвинути в собі навички 21 століття, критичне мислення та вміння вирішувати конфлікти – це ті основні цілі, які ставить перед собою Фонд ООН у галузі народонаселення. Такі ж цілі у сфері молодіжної політики є пріоритетними і для Донецької облдержадміністрації.

Учасники та учасниці цьогорічного Мирополісу напрацювали рекомендації, які допоможуть боротися із викликами, що стоять зараз перед молоддю ВПО. У подальшому ця резолюція буде презентована.

Мирополіс, започаткований як молодіжний форум Донеччини та Луганщини у 2019 році - це ініціатива UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яка щорічно змінює свої формати, адаптуючись до потреб та інтересів дівчат та хлопців. З моменту створення і до сьогодні спільнота Мирополісу - це більше півтисячі молодих дівчат та хлопців, які були, є і будуть драйверами змін у своїх громадах та серед своїх однолітків. Війна змінила їх плани та мрії, проте вони не зупиняються та продовжують діяти допомагаючи своїм громадам.

Молодіжна зустріч «Об’єднані Мирополісом – United by Myropolis» відбувається в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.