портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжні працівники громад Донеччини взяли участь у навчально-практичному тренінгу

Опубліковано 24 жовтня 2022 року, 12:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Молодіжні працівники сімох громад Донецької області взяли участь в навчально-практичному тренінгу "Як не нашкодити, коли хочеш допомогти молоді” 

Мета тренінгу: посилення компетентностей молодіжних працівників і працівниць впроваджувати освітні та просвітницькі заходи в контексті молодіжної роботи, інформованої про травму. 

У час коли молодіжні працівники всебічно допомагають країні у гуманітарному напрямі, волонтерському та у складі ЗСУ їх робота з молоддю не проходить повз.  А після перемоги кожного чекає вже нова молодь і нові виклики. І як працювати з дітьми та молодими людьми, які пережили травматичні події учасники навчалися під час дводенного онлайн-тренінгу. 

Теми, які були опрацьовані: 

- перегляд розуміння молодіжної роботи з огляду на інформованість про травму; 

- уміння застосовувати поняття стрес, криза, травма в правильному значенні; 

- вміння виокремлювати стресові реакції людини в її поведінці;  

- вміння виокремлювати різні прояви травматичного досвіду в поведінці людини в різні періоди після травматичної події;  

- вміння надавати першу психологічну допомогу з використанням протоколу надання першої психологічної допомоги (МААСЕ);  

- дотримання принципу «не нашкодь» у роботі з людьми, які мають травматичний досвід, зокрема управління ризиками висвітлення/поширення тематики” травматичних подій у роботі молодіжного працівника / молодіжної працівниці; 

- уміння перенаправляти людину для отримання професійної психологічної допомоги.

До участі долучилися молодіжні працівники  Миколаївки, Краматорська, Костянтинівки, Селидового,  Маринівки, Дачного та Новоекономічного Покровського району.

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр спільно з управлінням сім'ї, молоді та заходів національно-патріотичного виховання організовує та проводить цей тренінг як учасник 4-місячної навчально-практичної програми “Молодіжна робота, інформована про травму”, що розроблена та впроваджується у межах Переглянутого плану роботи проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза II» у співпраці з Міністерством молоді та спорту України.

За матеріалами Управління сім'ї, молоді та заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації