портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжні працівники та працівниці Донеччини взяли участь у навчально-практичній програмі “Молодіжна робота, інформована про травму”

Опубліковано 15 листопада 2022 року, 21:44 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Молодіжні працівники та працівниці  Донеччини пройшли навчання у навчально-практичній програмі “Молодіжна робота, інформована про травму”, що розроблена в межах проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІ» у співпраці з Міністерством молоді та спорту України та реалізується Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Учасники та учасниці взяли участь в тренінгах з тем: “Як не нашкодити, коли хочеш допомогти молоді?”; “Вигоряння та втома від співчуття”.

У часи війни, молодь є найуразливішою аудиторію - і зміна звичного кола спілкування, і вимушена евакуація, і травматичний досвід, отриманий за останні 9 місяців, неабияко впливають на молоду людину та її почуття. 

Тому перед кожним молодіжним працівником та працівницею і вже зараз і після перемоги буде стояти головне завдання - як  працювати з ними, з новими, з позиції не нашкодь.

Саме з цією метою було впроваджено навчально-практичну програму  “Як не нашкодити, коли хочеш допомогти молоді?”, яка розроблена та впроваджується у межах Проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІ» у напрямку організації заходів з розвитку потенціалу для молодіжних працівників і працівниць з метою надання допомоги та підтримки внутрішньо переміщеним особам, репатріантам/репатріанткам, уразливим групам населення у період війни. Участь взяли працівники молодіжного сектору з семи громад області.

“Вигорання та втома від співчуття” тренінговий курс для тих, хто працює у соціальній сфері, тих хто і день і ніч без вихідних допомагає роздавати гуманітарну допомогу, той хто бачить горе щодня і допомагає іншим з цим справлятися. І десятки, якщо не сотні цих людей це керівники та керівниці молодіжних центрів Донецької області, які переформатували свою роботу з урахуванням потреб громади. Саме на них була орієнтована програма, яка має на меті  через підвищення обізнаності щодо вигоряння та втоми від співчуття та шляхів їх подолання сприяти сталій роботі молодіжних працівників і працівниць  та волонтерів і волонтерок.  Дієві методики, які отримали учасники та учасниці допоможуть їм зберегти та відновити свій психоемоційний стан та зберегти професійні спроможності.

Посилення  компетентностей молодіжних працівників і працівниць  впроваджувати освітні та просвітницькі заходи в контексті молодіжної роботи, інформованої про травму та урахуванням методів протидії вигоряння  допоможе інтегрувати молодіжну роботу на теренах Донецької області в нові реалії і до нових викликів і зробити її ще більш сильнішою та спроможною та зберегти свою інституційну сталість.

Донецький обласний дитячо-молодіжний центр організував та провів цей тренінг/навчання як учасник 4-місячної навчально-практичної програми “Молодіжна робота, інформована про травму”, що розроблена та впроваджується у межах Переглянутого плану роботи проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІ» у співпраці з Міністерством молоді та спорту України.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації