портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Молодіжна акція «Чиста Донеччина» відбулась до Дня охорони навколишнього середовища

Опубліковано 05 червня 2023 року, 18:18 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

5 червня весь світ відзначає День охорони навколишнього середовища. Сьогодні питання захисту довкілля є надзвичайно важливим! Війна, розпочата російською федерацією в Україні, вже призвела до засмічення земель, забруднення водойм та повітря, знищення лісів та заповідників.

Сьогодні попри війну, яка триває, молодь, не зупиняючись, робить кроки до покращення стану довкілля – у територіальних громадах області проходять заходи у межах акції «Чиста Донеччина».

За ініціативи молоді мешканці Мирноградської громади прибрали на міському стадіоні «Шахтар» та на прилеглій території. На наступному тижні у межах Акції відбудеться прибирання території молодіжного центу «МЕД» та відкритого молодіжного простору «ТеплаТраса».

Молодь Покровська провела прибирання на території «Активних парків».

У Костянтинівській громаді прибрали територію у дитячому сквері, на майданчиках біля школи мистецтв, парку культури та дозвілля, молодіжного центру та біля закладів культури у с. Білокузьминівка та с. Іванопілля. А у сквері «Театральний» у патріотичні кольори пофарбували лавочки.

Молодь та активні мешканці Учачненської громади прибирали біля центрів культури та дозвілля у с. Удачне та с. Сергіївка.

У Криворізькій громаді молодь заходилась прибирати біля місцевих водойм, біля шкіл та дитячих садочків, біля Добропільського сільського будинку культури, біля сільського клубу у с. Завидо-Кудашеве та на території природоохоронної зони «У лелеки».

Чисто тепер і на дитячих майданчиках та біля будинків культури, на базі яких розташовані молодіжні центри, у Шахівській громаді та біля будинків культури, в скверах, біля закладів освіти Андріївської громади.

Культурно-молодіжний центр селища Довга Балка Іллінівської сільської ради начисто прибрав пляж біля місцевої водойми.

У с. Тетянівка Свтогірської громади мешканці влаштували прибирання біля своїх будинків, а у Святогірську прибирали сквер «Казковий ліс».

Громадська організація «Курахове – наше місто» провела прибирання біля центрів культури та молодіжних просторів у паркових зонах Курахового, Гірника, Дачного, Новоселидівки.

Молодь Донецької області, яка зараз знаходиться у інших регіонах України, також не залишилась осторонь акції. У с. Сліди,  що на Вінничині, молодь з Авдіївки прибирала сміття та бур’ян біля водоймищ та криниць, а у Києві на території Донецького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями прибирала молодь Курахівської громади.

Екоцид в Україні – це вплив на весь світ, внаслідок чого сталися незворотні процеси. На відновлення екосистеми підуть роки, а отже потрібна участь кожного.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації