портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мовою цифр: результати роботи служби зайнятості Донеччини за січень-травень 2023 року

Опубліковано 09 червня 2023 року, 09:33 , Донецький обласний центр зайнятості

В складних умовах воєнного стану служба зайнятості Донеччини продовжує реалізовувати активні програми підтримки та розвитку бізнесу, спрямовані на створення нових і збереження існуючих робочих місць та забезпечення ефективної зайнятості населення, чим підтримує економіку країни.

Так, протягом 5 місяців 2023 року послуги Донецької обласної служби зайнятості отримали 14,6 тис. осіб, в тому числі мали статус безробітного – 11,6 тис. осіб.

За сприянням служби зайнятості отримали роботу 4,1 тис. громадян.

1066 роботодавців надали центрам зайнятості області 4,3 тис. пропозицій роботи.

Рівень та середня тривалість укомплектування вакансій найвищі по Україні – 88,5% впродовж 6 днів.

До організації оплачуваних суспільно корисних та громадських робіт долучились 2,8 тис. мешканців регіону. Безробітні виконували роботи з відбудови територіальних громад, ліквідації наслідків воєнних дій та забезпечення функціонування пунктів незламності та життєдіяльності міст.

За програмою державної підтримки суб’єктів підприємництва працевлаштовано 252 внутрішньо переміщені особи з наданням роботодавцям компенсації витрат на оплату праці.

Донеччина займає одну з лідерських позицій серед інших регіонів України за рівнем охоплення безробітних профнавчанням. З початку року 1,2 тис. осіб проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, у тому числі 745 - навчались у центрах профтехосвіти державної служби зайнятості. Рівень працевлаштування після професійного навчання склав 90,5%.

Крім цього, скористалися можливістю безкоштовно здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію шляхом отримання ваучера на навчання 338 громадян.

Триває співпраця з представниками влади, територіальних громад, бізнес-середовища і роботодавців, громадськими та міжнародними організаціями, іншими сторонами соціального діалогу задля підвищення рівня зайнятості населення в регіоні.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості