портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Можливості працевлаштування та розвитку бізнесу: мобільний центр зайнятості у Шахівській громаді

Опубліковано 27 лютого 2024 року, 18:05 , Донецький обласний центр зайнятості

Сьогодні, 27 лютого, фахівці Добропільського міського центру зайнятості надавали послуги жителям Шахівської територіальної громади.

Під час виїзного заходу місцевих мешканців поінформували про наявні вакансії, надали консультації з питань проходження професійного навчання, видачі ваучерів, участі у суспільно корисних та громадських роботах – як альтернативі постійної зайнятості у воєнний час.

Роботодавцям були презентовані активні програми зайнятості, направлені на створення нових та збереження існуючих робочих місць, працевлаштування окремих категорій безробітних, облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю тощо.

Окрема увага була приділена консультуванню діючих підприємців та зацікавлених у створенні бізнесу жителів громади щодо участі у грантовій програмі «Власна справа». Троє планують подаватися на грант та отримали детальні роз’яснення щодо алгоритму дій.

Начальник відділу рекрутингу Донецького обласного центру зайнятості Надія Жигайло провела зустріч з керуючою справами Шахівської сільської військової адміністрації Тетяною Сидоренко. Обговорили можливості реалізації принципів безбар’єрності й надання підтримки людям з інвалідністю, переселенцям та перспективи розширення видів суспільно корисних робіт.

За результатами проведених співбесід з роботодавцями 6 мешканців громади отримали направлення на працевлаштування, 14 осіб візьмуть участь у суспільно корисних роботах, троє місцевих жителів зацікавились навчанням у закладах ПТО ДСЗ, у тому числі учасник бойових дій.