портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мультифункціональні спортмайданчики за програмою «Здорова Україна» відкрили в Авдіївці та Очеретиному

Опубліковано 03 грудня 2021 року, 13:33 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Сучасні спортмайданчики, доступні для всіх категорій населення, презентували в Авдіївській та Очеретинській громадах сьогодні, 3 грудня.

У рамках нового проєкту з будівництва мультифункціональних спортивних майданчиків, що реалізується в 2021 році за президентською програмою «Здорова Україна», на території Донецької області має з’явитися 150 таких локацій. Не виключенням є і населені пункти, розташовані поблизу лінії розмежування.

На відкриття спортмайданчиків в Авдіївці та Очеретиному завітали керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, керівник Очеретинської селищної військово-цивільної адміністрації Микола Коваленко, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Мешканці Очеретинської громади відтепер можуть проводити заняття в зручний для себе час на двох локаціях за адресами: смт Очеретине, м-н Гідробудівників, 21 та село Новоселівка Перша, вул. Шкільна, 1. У місті Авдіївка відкрито майданчики по вул. Молодіжній, 5а та в парку «Залізничників» (перетин вулиць Шестакова, Чистякова, Донецької та Виноградної), ще три будуть готові найближчим часом: по вул. Гагаріна 17/19, кв. Ювілейний, 2 та кв. Будівельників, 1. Для організації різних напрямків фізкультурно-оздоровчої активності громадам передано спортивне обладнання за програмою «Здорова Україна».

Кожен із мультифункціональних спортивних майданчиків зроблено за єдиною моделлю – з гумовим покриттям розміром 140 кв. м і такими елементами: спортивний комплекс з підвісною системою рукоятей, лавка з упором для пресу, упор для віджимання, бруси для віджимання подвійні, турнік потрійний, тумба для стрибків, рукохід-драбина, інформаційний стенд з QR-кодами. Їх встановлення відбувається завдяки комплексному фінансуванню: 80% коштів виділяє держава (субвенція на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), по 10% – область та громади.

Інші новини за темою