портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мультифункціональні спортмайданчики за програмою «Здорова Україна» відкрили в Бахмуті та Слов’янську

Опубліковано 16 грудня 2021 року, 12:21 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Сучасні мультифункціональні спортмайданчики за програмою «Здорова Україна» презентовано у двох громадах – Бахмутській та Слов’янській, сьогодні, 16 грудня.

Новим проєктом з будівництва мультифункціональних спортивних майданчиків, що реалізується у 2021 році за президентською програмою «Здорова Україна», на території Донецької області передбачено облаштування 150 локацій для оздоровчої рухової активності всіх охочих.

На урочисте відкриття спортмайданчиків у Бахмутській та Слов’янській громадах завітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівник Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях, перший заступник Бахмутського міського голови Максим Сутковий, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

«Програма «Здорова Україна» має на меті зробити спорт ближчим до людей, створити таку інфраструктуру, яка буде доступною для громадян різного рівня фізичної підготовленості. Сподіваємося, нові спортмайданчики стануть улюбленим місцем проведення активного дозвілля дітей та дорослих. І на Донеччині постійно зростатиме кількість прихильників здорового способу життя», - зазначив Вадим Філашкін та передав громадам спортивне обладнання для організації фізкультурно-оздоровчих занять.

У Бахмутській громаді загалом встановлено 11 майданчиків: у місті Бахмут по вул. Корсунського, 92, по вул. Ковальській (верхній парк), по вул. Ювілейній, 55, по вул. Тургеньєва, 1а, по вул. Набережній річки Бахмутка, у селі Покровське по вул. Перемоги, 13, у селі Клинове по вул. Шкільній, 1, у селищі Опитне по вул. Шкільній, 4, у селі Зайцеве по вул. Кооперативній, 14а, у селі Іванівське по вул. Освітній, 10, у селі Кліщіївка по вул. Шкільній, 103а.

У місті Слов’янськ на сьогодні облаштовано 7 спортивних локацій: у рекреаційно-оздоровчій зоні озера «Вейсове», по вул. Конєва в мікрорайоні «Масложир», по вул. Бульварній, 6, по вул. Г. Данилевського, 114 б, по вул. Підгірній, 242, по вул. Свободи, 28, по вул. Вокзальній, 22. Ще 5 планується завершити найближчим часом: у Слов’янську по вул. Світлодарській, 45, по вул. Батюка, 8,10, на перетині вул. Аеродромної і Героїв України (мікрорайон «Черевківка»), у смт Билбасівка в зеленій зоні, у селі Мирне по вул. Миру.

Кожен мультифункціональний майданчик за програмою «Здорова Україна» зроблено за єдиною моделлю – укладене гумове покриття на підготовлену основу (площею у 140 кв. м) і встановлене спортивне обладнання для тренувань на силу, гнучкість, спритність, загальну витривалість, координацію. Наповнення є дуже простим: це спортивний комплекс з підвісною системою рукояток, лавка з упором для пресу, упор для віджимання, бруси для віджимання подвійні, турнік потрійний, тумба для стрибків, рукохід-драбина. Додає інтерактивності інформаційний стенд з QR-кодами, які можна зчитати за допомогою смартфонів та зайти на спеціальну онлайн-платформу, де зібрано відео вправ різного рівня складності від відомих українців.

Фінансування проєкту на 80% відбувається за державні кошти (за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10% – з обласного бюджету і ще на 10% – з бюджету громади.

Інші новини за темою