портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мультифункціональні спортмайданчики за програмою «Здорова Україна» відкрили в Мирнограді

Опубліковано 21 грудня 2021 року, 08:45 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

 Нові локації для фізичної активності та тренувань в рамках президентської програми «Здорова Україна» відкрили в Мирнограді 20 грудня.

Роботи щодо встановлення 150 мультифункціональних спортмайданчиків у Донецькій області поступово наближаються до завершення.

Сучасні спортивні локації, які мають стати гарною мотивацією до зміцнення здоров’я всіх категорій населення, презентували в Мирноградській громаді. На їх відкриття завітали Мирноградський міський голова Олександр Брикалов, заступник начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Мешканці Мирноградської громади відтепер можуть проводити фізкультурно-оздоровчі заняття на чотирьох майданчиках: у місті Мирноград на провулку Шкільному, 21, по вул. Соборній, 11, по вул. Соборній, 9, у селі Рівне по вул. Центральній, 19, ще два будуть готові найближчим часом: у місті Мирноград в мікрорайоні Західний, 79А та по вул. Різдва Христова, 3.

Кожен мультифункціональний майданчик за програмою «Здорова Україна» зроблено за єдиною моделлю – укладене гумове покриття на підготовлену основу (площею у 140 кв. м) і встановлене спортивне обладнання для тренувань. Завдяки своїй простоті загальнодоступними є спортивний комплекс з підвісною системою рукояток, лавка з упором для пресу, упор для віджимання, бруси для віджимання подвійні, турнік потрійний, тумба для стрибків, рукохід-драбина. Додає інтерактивності інформаційний стенд з QR-кодами, після сканування яких за допомогою смартфону кожен може обрати для себе комплекс вправ по силах, при цьому віртуальними тренерами виступлять відомі українці.

Фінансування проєкту на 80% відбувається за державні кошти (за рахунок субвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери), на 10% – з обласного бюджету і ще на 10% – з бюджету громади.

Інші новини за темою