портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На ДонбасМедіаФорумі говорили про зміни медіаландшафту та нові виклики

Опубліковано 06 листопада 2021 року, 14:54

Про зміни медіаландшафту східних областей України, про якісну журналістику, довіру аудиторії, а також про  межу між журналістикою та комунікаціями говорять сьогодні учасники  ДонбасМедіаФоруму, який триває у Києві. 

У двох дискусійних панелях "Як змінився медіаландшафт Сходу України за останні роки" та "Журналістика VS. комунікації - відрізняти комунікаційні кампанії від професійних обов'язків журналіста" взяла участь начальниця управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької облдержадміністрації Тетяна Тюріна.  

Вона розповіла, як пресслужба ОДА працює в нових умовах, які пов’язані з пандемією.  

 «Пресслужба ОДА активно використовує онлайновий формат. Наші брифінги та пресконференції проходять наживо. Державні органи стають прозорими та відкритими, оперативно реагують на медійні потреби людей», - сказала Тетяна Тюріна. 

Вона нагадала, що у жовтні на базі управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА запрацювала "Журналістська майстерня імені Юрка Матущака". Майстерня названа на честь засновника та голови Донецької обласної молодіжної громадської організації «Поштовх»,  бійця батальйону «Дніпро – 1» Юрія Матущака, який загинув поблизу Іловайська влітку 2014 року.  

«Ми майстерню спрямовували на старшокласників, на студентів. Але виявилась, що вона нам, журналістам, також потрібна не менше: з одного боку, як інструмент для передачі свого власного досвіду, з іншого - як можливість знайти і для себе нові знання. Тому що медіаландшафт змінюється, і виникають питання щодо професійної підготовки журналістів; є проблема якості матеріалів, глибини розробки тем. Суспільство живе в океані інформації, яка все більше стає кліповою, поверхневою. І маємо шукати інструментів, як це змінити», - зазначила  Тетяна Тюріна.

Пресслужба  Донецької ОДА вбачає своїм завданням  надати журналістам оперативно, якісно і абсолютно повно та правдиво всю інформацію, з якою вони могли б далі працювати за журналістськими стандартами.  

Учасники ДонбасМедіаФоруму констатували, що коронакриза та локдаун боляче вдарили  по незалежним медіа, але водночас нові виклики відкрили й нові можливості.