портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині 27% жителів вакциновані однією дозою вакцини, 16% - двома

Опубліковано 10 листопада 2021 року, 17:18

У Донецькій області 27% жителів вакциновані однією дозою вакцини, 16% - двома. Такі цифри  оприлюднив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко на селекторній нараді з керівниками районів, міст та селищ Донеччини сьогодні,  10 листопада.  

У лідерах - Бахмутський та Маріупольський райони, в аутсайдерах - Волноваський. 

Найбільше людей віком 60+ вакциновано у Бахмутському районі, найменше - у Маріупольському. 

 Очільник області вказав керівникам  районів, міст та селищ на необхідність прискорити темпи вакцинації, посилити роз'яснювальну роботу та контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів. 

«Маємо усі розуміти: чим швидше досягнено високого рівня імунізації, тим швидше спинимо цю хвилю пандемії та легше проходитимемо хвилі наступні», -  наголосив Павло Кириленко. 

«Ми бачимо чітку залежність рівня захворюваності від рівня вакцинації: чим більше у громадах вакцинованих, тим менша захворюваність», - сказала присутня на нараді в. о. генерального директора Держустанови «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марина Білоусова. 

З керівництвом правоохоронних органів обговорили результати роботи з контролю за дотриманням обмежувальних карантинних заходів. 

«Вкрай важливо, щоб люди чітко розуміли:  в умовах червоного рівня епідеміологічної небезпеки (який наразі є на Донеччині) необхідних карантинних обмежень мають дотримуватися усі без винятку жителі області.   Але водночас рейди та перевірки не повинні нести репресивного характеру. Перш за все - роз'яснення. Втім, якщо відсутні розуміння та готовність усунути недоліки й виконати законні вимоги правоохоронців, то діяти потрібно у чіткій відповідності до закону. Бо від цього залежить збереження життя і здоров'я наших громадян.  Ситуація серйозна. Не можна цим легковажити», -  зазначив Павло Кириленко. 



 


Інші новини за темою