портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині активно проводиться оцифрування трудових книжок

Опубліковано 27 серпня 2021 року, 16:32

Процес оцифрування трудових книжок осіб працездатного віку триває у Донецькій області.  Про це начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад повідомила на брифінгу у Краматорську  27 серпня.    

«Хочу наголосити, що сьогодні ми дуже активно проводимо з нашими роботодавцями, працюючим і непрацюючим населенням  працездатного віку роботу з оцифрування трудових книжок, а також документів, які надалі будуть використовуватися нами для оформлення пенсійної виплати. Йде дуже активний процес оцифрування документів через підприємства, тобто через роботодавців, а також в індивідуальному порядку  - через звернення наших мешканців області через вебпортал Пенсійного фонду України»,  -  сказала Наталія Рад. 

Вона зазначила, що це дуже актуально ля осіб, які знаходяться у передпенсійному віці. 

«Ми під час оцифрування документів, як правило, перевіряємо їх актуальність і робимо зауваження людині, якщо якісь записи або якісь позначки в цих документах потребують уточнення або виправлення. Це дуже зручно – заздалегідь подбати про оформлення вже пенсійних виплат і бути до цього готовим», - сказала начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.  

Також оцифровуються документи про навчання, військових квитків та інших документів, які використовуються для підтвердження перебування людини у трудових відносинах, або підтверджують якийсь статус людини, який потім відповідно до законодавства надає право на  надбавку тощо.