портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині багатодітні сім’ї, діти–сироти та спортсмени отримали сертифікати на житло та автомобілі, на спортивний інвентар та обладнання

Опубліковано 28 грудня 2021 року, 14:50

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко урочисто вручив сертифікати та ключі від квартир/будинків дітям – сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа; житла для багатодітних сімей; автомобіля для дитячих будинків сімейного типу та багатодітних сімей; житла для спортсменів, сертифікати на спортивний інвентар для центрів соціально-психологічної реабілітації дітей; сертифікати на придбання обладнання для наметових таборів сьогодні, 28 грудня, у Краматорську. 

«Напередодні чудових свят завдяки спільним зусиллям обласної державної адміністрації, міських, сільських, селищних рад, військово-цивільних адміністрацій ми маємо можливість зробити добру справу, підтримати тих, хто прославляє область і Україну, багатодітні родини, надати допомогу сім’ям та дітям, які найбільше потребують нашої підтримки і турботи», - наголосив Павло Кириленко.

Зазначимо, в Донецькій області діє програма придбання житла та надання матеріальної допомоги на придбання автомобілів для багатодітних сімей на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів у співвідношенні 50 на 50 відсотків. У 2021 році було придбано 8 одиниць житла та 1 автомобіль для багатодітних сімей, на загальну суму 4 мільйони 800 тисяч гривень.

Сьогодні сертифікати та ключі від будинків та квартир отримали багатодітні родини з Курахового, Бахмуту, Очеретиного, Добропілля, Покровська. Ключі від новеньких автомобілів  отримали батьки – вихователі дитячого будинку сімейного типу з Покровська та багатодітна сім’я з Курахового.  

Очільник області зазначив, що забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є одним із пріоритетних завдань облдержадміністрації. На Донеччині діє відповідна регіональна програма. За час її реалізації придбано 504 одиниці житла  за кошти обласного та місцевих  бюджетів на умовах співфінансування 50 на 50% на загальну суму більше 130 млн грн. 

Ключі від  квартир, придбаних на умовах співфінансування, особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали діти з Авдіївки, Вугледару, Іллінівки, Костянтинівки, Краматорська, Лиману, Миколаївки, Мирнограду, Покровська, Селидового, Соледару, Черкаського, Андріївки, Курахового. Також 16 квартир вже придбано у місті Маріуполь, вони будуть вручені пізніше.

Задля підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень, відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат та надання соціальної матеріальної допомоги, на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів у співвідношенні 50 на 50 відсотків, у 2021 році використано більше 2 мільйонів гривень. Сертифікати та ключі від квартир отримали спортсмени з Краматорська, Миколаївки, Слов’янська.

Також Павло Кириленко вручив сертифікати на придбання обладнання для наметових таборів, у яких відпочиватиме молодь, представникам Авдіївки, Олександрівки, Очеретиного, Сартани.   На Донеччині вже працюють 6 наметових таборів. У 2021 році на створення ще 4 наметових таборів для відпочинку молоді було задіяно майже 2 мільйони гривень з обласного бюджету та бюджетів місцевого самоврядування. 

З метою організації дозвілля, фізичного розвитку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах  і отримують комплексну допомогу у центрах соціально-психологічної реабілітації Донеччини, за кошти обласного бюджету придбано спортивний інвентар на суму 360 тисяч гривень. 

Сертифікати на спортивний інвентар для вихованців отримали центри соціально-психологічної реабілітації дітей Краматорська, Добропілля, Слов’янська, Лиману, Торецька.

Нагадаємо, загалом у 2021 році на реалізацію програм з підтримки багатодітних родин, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, підтримки розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, підтримки закладів соціального захисту дітей, надання допомоги нашим спортсменам з обласного бюджету та бюджету та бюджетів місцевого самоврядування використано 24, 5 млн. гривень.