портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині будуть діяти 10 військово-цивільних адміністрацій у громадах, де не відбулися вибори

Опубліковано 09 грудня 2020 року, 16:13

Військово-цивільні адміністрації  будуть діяти у десяти громадах у Донецькій області, у яких  не відбулися місцеві  вибори.  Про це сказав голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко під час панельної дискусії щодо організації системи органів виконавчої влади у рамках П’ятого Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави». 

Він зазначив, що на Донеччині з 46 громад загалом у 36 пройшли вибори. У десяти громадах вибори не відбулися  - це майбутні ВЦА, які повинні перейняти повноваження.  

«Наразі 10 громад Донеччини чекають на зміни до закону. Ми не можемо забувати, що у нас війна і йдуть бойові дії», - сказав Павло Кириленко.

Він зазначив, що можливе проведення виїзного засідання комітету Верховної Ради стосовно законопроєкту №3913 щодо внесення змін до Закону про утворення військово-цивільних адміністрацій. Прийняття цього законопроєкту має упорядкувати функції реформи децентралізації.  

«На комітеті Верховної Ради України були враховані майже всі правки до проєкту закону №3913 про військово-цивільні адміністрації, який є вкрай важливим», - наголосив Павло  Кириленко.  

Нагадаємо, 9-10 грудня у форматі відеоконференції проходить 5-ий Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави». Цей захід організовується комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою та Луганською обласними державними адміністраціями за підтримки Ради Європи.

Метою форуму є обговорення стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом і, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, перш за все актуальних питань законодавчого регулювання, європейського досвіду та стандартів у відповідній сфері.