портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині центри первинної медико-санітарної допомоги почали отримувати вакцину Moderna проти COVID-19

Опубліковано 21 липня 2021 року, 14:59

Щеплення проти COVID-19 у Донецькій області здійснюють чотирма вакцинами: Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 21 липня.

«Відсьогодні центри первинної медико-санітарної допомоги отримують вакцину Moderna виробництва США, яка також буде використовуватись для щеплення всіх бажаючих як на пунктах щеплення, так і в центрах вакцинації», - сказав він.

Кожна з вакцин, яка використовується в Україні,  ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

Залишаються пріоритетом у вакцинації такі групи, як медики, освітяни, соціальні працівники, військові, люди літнього віку та люди із супутніми захворюваннями. Бо саме ці групи в зоні найвищого ризику та найбільш вразливі до COVID-19.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я офіційно відкрило 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби.

Кожен може обрати найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації, щоб щепитись. Повний перелік з адресами та телефонами можна знайти на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Також працюють мобільні бригади, які вакцинують організовані колективи людей (від 50-ти осіб), професійні групи та маломобільних громадян.