портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині через військову агресію рф у низці громад відсутнє централізоване водопостачання

Опубліковано 16 травня 2022 року, 14:36

Централізоване водопостачання у низці громад Донецької області наразі відсутнє через військову агресію росії проти України. Про це директор  департаменту житлово-комунального господарства Донецької  ОВА Сергій Гончаренко сказав під час онлайнового брифінгу сьогодні, 16 травня.  

Наразі знеструмлені насосна станція третього підйому Південно-Донбаського водогону у Майорському   та  насосна станцію першого підйому Південно-Донбаського водогону, яка розташована в районі селища Василівка.  

Без води залишилася частина Донецької області, яка заживлена від Південно-Донбаського водогону  -  це Волноваська, Вугледарська, Маріупольська, Мар’їнська, Торецька та Авдіївська громади.  

«Другий Донецький водогін – це північна група міст області -  працює в штатному режимі.  Забезпечує питною водою Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку», -  зазначив Сергій Гончаренко. 

Наразі немає можливості надати послугу  у Лиманській громаді через знеструмлення об’єктів централізованого водопостачання. 

«По Покровській групі міст – це Покровськ, Мирноград, Добропілля, на жаль, ми були вимушені перейти на водозабезпечення від Карлівського водосховища. На кілька місяців  резерв води є. Чекаємо припинення бойових дій та будемо відновлювати повноцінну роботу», -  повідомив Сергій Гончаренко.