портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині для осіб з інвалідністю внаслідок війни діятимуть програми з навчання автотранспортом

Опубліковано 05 квітня 2024 року, 12:30

4 квітня заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко відвідав Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Цього ж дня між закладом та Донецькою ОДА підписали меморандум про співпрацю.

Нагадаємо, що по всій країні Міністерством внутрішніх справ наразі реалізується флагманський проєкт «Автошколи для людей з інвалідністю» в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» зокрема в ДДУВС. До речі, в закладі єдина автошкола в Україні, яка надає можливість навчатися на категорії С1. Детальніше про проєкт: https://driveability.mvs.gov.ua/

Відтепер особи з інвалідністю внаслідок війни, які перебувають на обліку в органах соцзахисту населення Донецької області зможуть навчитися керувати адаптованим авто та отримати водійські посвідчення відповідних категорій.

Для отримання цієї послуги особі з інвалідністю внаслідок війни необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання або за місцем фактичного проживання. Фінансування здійснюється коштом державного бюджету.

Представники делегації Донецької ОДА оглянули матеріально-технічну базу університету та Автошколи для осіб з інвалідністю зокрема клас автопідготовки, підйомник для переміщення крісла колісного до укриття під час тривоги, готельні номери для осіб з інвалідністю.

За словами ректора ДДУВС, полковника поліції Олександра Моргунова на базі закладу також проводяться змагання з настільного тенісу та єдиноборств для ветеранів війни з інвалідністю: «Таким чином колишні військові розвантажуються емоційно та розуміють, що можуть жити таким самим життям, як і хлопці, які навчаються в університеті».

«Це надважливі кроки в напрямку реалізації державної ветеранської політики в області зокрема в частині реінтеграції ветеранів війни, забезпечення соціальної та професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці тощо», - зазначив заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко.

Маємо зробити якомога більше для тих, хто віддав за майбутнє України найцінніше. Дякуємо кожному військовослужбовцю за захист рідної землі!