портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині енергетики відновили електропостачання 7 населених пунктів, знеструмлених внаслідок бойових дій

Опубліковано 21 лютого 2022 року, 15:36

Енергетики відновили електропостачання 7 населених пунктів у Донецькій області, знеструмлених внаслідок бойових дій.

19 лютого було відновлено електропостачання селищ Василівка та Орловське. 20 лютого фахівці компанії відновили роботу повітряної лінії у Новолуганському. Завдяки цьому тепломережа та очисні споруди Новолуганського знову зі світлом. А місцеві жителі – з опаленням.

Усього ж з 18 лютого фахівці компанії повернули світло до будинків мешканців 7 населених пунктів – там, де була можливість працювати без додаткових погоджень та дозволів. На цей час без світла залишаються мешканці 16 населених пунктів – м. Красногорівка, селищ Тарамчук, Невельське, Озарянівка, Дружба, Новоселівка-2, Бахмутка, Піски, Жованка, Перемога, Новогнатівка, Старогнатівка, Мемрик, Калинове, хутор Миронівський, частково Верхньоторецьке. Компанія приступить до виконання ремонтів після закінчення активної фази бойових дій та отримання необхідних дозволів.

Для проведення відновлювальних робіт у прифронтових населених пунктах, що знаходяться у «сірій» зоні, необхідні додаткові погодження з Спільного центру контролю та координації з питань припинення вогню, залучення представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ОБСЄ. Механізм проведення ремонтних робіт поблизу лінії зіткнення регламентовано відповідним Порядком, запровадженим Наказом Командувача об'єднаними силами. Дозвіл на проведення аварійно-відновлювальних робіт у прифронтовій зоні можливий лише при наданні двосторонніх гарантій припинення вогню.


За матеріалами відділу з комунікацій ДТЕК Донецькі електромережі