портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині готуються до проведення військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано 07 травня 2019 року, 16:47 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

7 травня під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза відбулось засідання обласного штабу з підготовки та проведення у 2018-2019 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»)». Під час зустрічі представники робочої групи розглянули концепцію проведення заходу, організаційні, господарчі та безпекові моменти проведення змагань, технічне оснащення, надання швидкої допомоги у разі необхідності, а також про підготовку переможців до всеукраїнського ІІІ етапу Гри.

Заступник очільника області зауважив, що знання походження назви змагань, історії допоможе організаторам заглибити учасників гри в атмосферу часів козацтва.

«Джурою називали в Україні молодих хлопців, які навчалися у козацької старшини. Вони були зброєносцями, які разом з козаками ходили в походи, брали участь у боях. Виходячи з цього визначення, головною задачею організаторів заходу є заглиблення учасників в атмосферу козацьких часів. Молодь повинна перейнятися духом видатних отаманів, гетьманів та хорунжих, аби максимально показати рівень своєї фізичної та інтелектуальної підготовки, ерудованості та організованості», – підкреслив Ігор Стокоз.

Обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») планується провести з 13 по 19 травня 2019 року в селі Торське Лиманського району на т/б «Лісова». Участь у грі зможуть взяти учні віком 14-18 років загальноосвітніх, позашкільних професійних (професійно-технічних) закладів освіти Донецької області. Учасники будуть змагатися в конкурсах військово-прикладного, спортивного, туристсько-краєзнавчого, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування.

Програмою заходу буде передбачено виставку військової техніки та озброєння, майстер-класи з рукопашного бою, надання долікарської допомоги, гасіння умовної пожежі, показові виступи підрозділів ДСНС.

Рій, який посяде І місце у загальнокомандному заліку, буде представляти область на ІІІ Всеукраїнському етапі гри у Дніпропетровській області.