портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині громадськість залучать до обговорення Програми зайнятості населення

Опубліковано 16 лютого 2021 року, 17:18

Засідання робочої групи з розробки проєкту Програми зайнятості населення Донецької області на 2021-2022 роки відбулось у Донецькій облдержадміністрації сьогодні, 16 лютого.

Директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко зауважила, що минулого року збільшився рівень безробіття й, відповідно, спостерігається негативна динаміка щодо рівня зайнятості, зростання обсягів вимушеної неповної зайнятості та скорочення середньооблікової чисельності штатних працівників.

За інформацією очільниці Донецького обласного центру зайнятості, попри карантинні обмеження та серйозні виклики на ринку праці минулого року в області вдалося зберегти 25 тис. робочих місць та створити щонайменше 14 тис. робочих місць.

«Соціальний діалог та соціальне партнерство – філософія Програми. Нам треба зробити все, щоб зберегти трудовий потенціал регіону та повернути талановиту молодь на Донеччину. Мотивацією для цього мають стати робочі місця з гідними умовами праці. Для цього постійно ведеться діалог з великими роботодавцями, в області реалізуються державні та грантові програми розвитку малого та середнього бізнесу, використовуються інші інструменти для створення оптимального бізнес-клімату та розвитку інвестиційної привабливості регіону, що за собою веде збільшення кількості робочих місць», - сказала вона.

Як зазначила радниця патронатної служби голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, обласна Програма зайнятості населення буде додатково опрацьована структурними підрозділами ОДА, після чого до обговорення Програми будуть залучені представники органів громадянського суспільства. Це необхідно для того, щоб заходи Програми враховували потреби молоді, внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО/ООС, інших вразливих груп населення.