портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили першочергові потреби області

Опубліковано 01 вересня 2023 року, 21:06

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз провів зустріч з керівницею Міжнародної організації з міграції у Східному регіоні України Лейлою Салехіравеш, під час якої були розглянуті першочергові проєкти та проєкти раннього відновлення області, що потребують підтримки з боку міжнародних партнерів та донорів. Участь у зустрічі також взяли Йоханнес Фромхольт, попередник пані Лейли Салехіравеш та директорка департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації Оксана Головко.

Протягом зустрічі Ігор Мороз подякував за значний внесок МОМ ООН у стабілізацію гуманітарної ситуації в регіоні. Він наголосив, що через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну значно розширилась зона відповідальності Донецької ОВА, а саме робота на території області та допомога внутрішньо переміщеним особам. Тому для задоволення їх базових потреб необхідна консолідація уряду, місцевх органів самоуправління та міжнародних партнерів, які можуть оперативно реагувати на виклики. Також він підкреслив роль МОМ у підвищенні спроможності громад, які постраждали в наслідок ведення бойових дій.

Окрім проєктів з відновлення, присутні обговорили безпекову ситуацію в області та напрями подальшої співпраці організації та Донецької облдержадміністрації.