портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання щодо підтримки членів родин загиблих в російсько-українській війні

Опубліковано 06 липня 2021 року, 13:00

Питання щодо підтримки членів родин загиблих в російсько-українській війні обговорили учасники зустрічі, яка відбулась у Донецькій облдержадміністрації сьогодні, 6 липня. 

Участь у зустрічі взяли члени родин загиблих учасників АТО/ООС, міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, представники ГО «Єдина родина Донеччини», керівники структурних підрозділів ОДА.

«Сьогодні державна політика у справах ветеранів набуває пріоритетності. Вперше в бюджетну декларацію внесені видатки на реалізацію політики у справах ветеранів. На жаль, за сім років війни жодного разу такого не робилось. Адже підтримка ветеранів та їх родин має бути не тільки на словах, потрібні ще й фінансові видатки для нормальної роботи цього механізму. Ми говорили з паном Павлом про ветеранську політику, і я впевнена, що зараз вона є пріоритетом для області», - підкреслила Юлія Лапутіна.

На зустрічі йшлося про найболючіші питання сімей загиблих захисників. Зокрема, були розглянуті проблеми медичного забезпечення та психологічної реабілітації членів родин загиблих. Павло Кириленко повідомив, що на території області діє декілька програм соціально-психологічно реабілітації ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей. Надалі планується створення центру надання психологічної допомоги. 

«Я завжди є прибічником таких неформальних зустрічей для того, щоб була можливість проговорити дійсно проблемні питання. Ні в кого не має виникати думок, що ми не сприймаємо критику. Критика – це своєрідний стимул для роботи над помилками. Хочу запевнити, все, що стосується повноважень ОДА та території Донецької області, буде відпрацьовано,  і кожен отримає чітку відповідь, алгоритм дій. Це моє слово», - підсумував Павло Кириленко.

Також під час зустрічі Юлія Лапутіна вручила ордени «За мужність» третього ступеню (посмертно) родинам Дмитра Афанас’єва та Андрія Сірченка. Окремо міністерка передала Донецькій ОДА копію Книги Пам’яті, у якій зібрані імена героїв, що віддали свої життя, ставши на захист України. Зі свого боку очільник області вручив родинам загиблих їх портрети, створені провідними художниками України в рамках обласного проєкту «Місто Героїв»,  екземпляри Книги Пам’яті, до якої увійшли історії про захисників країни родом з Донеччини,  та фотоальбоми Сергія Ваганова «Літопис російсько-української війни».