портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання трансформації закладів інституційного догляду та виховання дітей

Опубліковано 21 жовтня 2021 року, 10:56 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Засідання робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, а саме трансформації санаторних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування, відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

На території області функціонує 3 санаторні школи-інтернати (у містах Святогірськ, Краматорськ, Маріуполь) для дітей з малими та неактивними формами туберкульозу.

Це вже не перше засідання, на якому розглядається питання зміни типу цих закладів на один з типів закладів загальної середньої освіти відповідно до вимог чинного законодавства.

Нагадуємо, що трансформація санаторних шкіл-інтернатів відбувається у межах Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та відповідно до п.8 ст.3 Розділу Х Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Сьогодні детальніше було розглянуто питання створення військового ліцею. Серед переваг такого варіанту трансформації було окреслено відновлення функціонування Донецького військового ліцею,  виховання у ліцеїстів високих моральних якостей, дисциплінованості, підготовка вихованців для подальшого навчання у вищих навчальних закладах єдиної системи військової освіти України.

Юлія Костюніна наголосила на підтримці дітей з особливими освітніми потребами, тому була розглянута можливість створення спеціальної багатопрофільної школи у південній частині області для дітей з порушеннями слуху та інтелектуального розвитку та інших нозологій.

Учасники заходу обговорили необхідність створення новітнього інноваційного освітнього середовища для обдарованої молоді, раціонального використання споруд та матеріальної бази закладів.  Питання створення обласного ліцею для обдарованої молоді Донеччини направлено на доопрацювання та розглядатиметься на наступному засіданні Робочої групи.