портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили питання життєзабезпечення населених пунктів в умовах відсутності газу

Опубліковано 25 травня 2022 року, 17:40

Життєзабезпечення населених пунктів в умовах відсутності газу обговорили учасники наради, яка відбулась під головуванням начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка сьогодні, 25 травня.

У нараді взяли участь керівники територіальних громад. Конкретні кроки по кожній громаді будуть доведені людям місцевою владою.

Павло Кириленко наголосив, що ця проблема мінімізована там, де населення евакуйоване.

«Тому вкотре звернув увагу на необхідність активізувати роз'яснювальну роботу, щоб люди активніше виїжджали за межі області. Процес нормалізації подачі газу - довготривалий. Навіть після того, як вдасться відновити пошкоджені окупантами газогони, потрібна буде кропітка робота з налагодження та запуску газу», - зазначив він.

Також очільник області наголосив, що «кожен, хто залишається сьогодні на Донеччині, має усвідомити, що абсолютно безпечних місць на території нашої області немає!».

«Навіть якщо сьогодні до вашого дому нічого «не прилетіло» від росіян, то це не означає, що «не прилетить» завтра - з усіма тяжкими наслідками. А наслідки дійсно тяжкі, враховуючи озброєння, яке застосовує ворог. Рятувальники ДСНС щодня виїжджають на розбір завалів зруйнованих будинків, обстеження та розмінування території», - сказав Павло Кириленко.

Окремо учасники наради зупинилися на гуманітарній ситуації, яка складається у кожній з громад, й обговорили алгоритм реагування на зміну обстановки.

«Дякую усім, хто у цей складний час відстоює українську Донеччину - на фронті зі зброєю в руках і у своїх громадах. Разом - переможемо!», - зазначив очільник області.