портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили проблеми та перспективи розвитку громад, розташованих на лінії фронту

Опубліковано 31 липня 2023 року, 19:19

Під час робочої поїздки заступниці голови Донецької обласної державної адміністрації Юлії Костюніної відбулось обговорення наявних проблем та перспектив розвитку Вугледарської, Ольгінської та Старомлинівської громад. Участь в обговоренні взяли виконуючий обов`язки керівника Ольгінської селищної військової адміністрації Артем Єфіменко, начальник Вугледарської міської військової адміністрації Сергій Новіков, виконуючий обов`язки Старомлинівської сільської адміністрацї Олександр Донченко, керівники Волноваської районної військової адміністрації та представники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації.

Протягом обговорення керівники громад доповіли про стан виконання бюджетів, соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, надання медичних послуг та організацію освітнього процесу для дітей, переміщених до безпечних регіонів України.

Юлія Костюніна наголосила, що громади, особливо території яких наразі тимчасово окуповані, мають формувати кадрові резерви для того, щоб після звільнення населених пунктів одразу розгорнути ефективну діяльність з відновлення житла та критичної інфраструктури. Окремо заступниця очільника області зазначила, що потрібно посилити роботу з соціального захисту на надання гуманітарної допомоги для мешканців громад, яі виїхали до інших областей та перебувають у складних життєвих обставинах.