портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили пропозиції щодо удосконалення адміністративно- територіального устрою

Опубліковано 06 червня 2019 року, 18:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулося засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення адміністративно- територіального устрою. У заході взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова, а також керівники громад.

Як зазначив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, питання адміністративно-територіального устрою в Україні сьогодні є неврегульованим, бо досі діє Порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР, датований 1981 роком. Звичайно, цей документ не відповідає вимогам часу.

«У Донецькій області затверджений Перспективний план що охоплює 100% територій, яким передбачено створення 45 об’єднаних територіальних громад на території, що підконтрольна українській владі та 20 громад на тимчасово непідконтрольних територіях. Станом на сьогодні в області створено 16 об’єднаних територіальних громад, у 10 з яких пройшли перші вибори. На сьогоднішній день в Україні функціонує 490 районів. В процесі впровадження реформи велика частина повноважень райдержадміністрацій та районних рад переходять безпосередньо до об’єднаних територіальних громад, у зв’язку з чим існує потреба у реформуванні адміністративно-територіального устрою не тільки на базовому а й на субрегіональному рівні», - наголосив Ігор Стокоз.

В процесі обговорення виникла пропозиція розглянути можливість створення Бахмутського району, а також буде проведено аналіз щодо доцільності його створення. Олександрівська об'єднана територіальна громада висловила побажання бути включеною до Краматорського району замість Покровського, у зв'язку з наявністю прямого сполучення з містом Краматорськ.